Outplacement voor uw werknemers

 

  • Hoe zorg ik ervoor, dat mijn oudere werknemers niet langdurig werkloos raken?
  • Hoe voorkom ik een arbeidsconflict?
  • Ik wil mijn boventallige werknemers outplacement aanbieden, hoe pak ik dat aan?
  • Waar vind ik een ervaren en resultaatgericht outplacementbureau?

 

Outplacement-880x480


Marleen Endeveld Loopbaanbegeleiding & Coachin neemt u de zorg uit handen …

Marleen Endeveld Loopbaanbegeleiding & Coaching is specialist in outplacement. Tijdens het outplacementtraject begeleid ik boventallige of vastgelopen medewerkers van werk naar werk of van werk naar eigen ondernemerschap. In het begeleidingstraject staat de medewerker centraal.

Het op de individuele werknemer afgestemde begeleidingstraject biedt veel ruimte voor persoonlijke coaching. Daarnaast kan de werknemer toegang krijgen tot een database met ruim 2.100 beroepsprofielen, 2.200 actuele opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau en meer dan 18.000 cursussen. Ook kan de medewerker gebruik maken van mijn uitgebreide netwerk en vacaturebank om een nieuwe werkkring te vinden.

… ook voor 45+ werknemers

Een aanzienlijk deel van mijn cliënten is 45 jaar of ouder. De huidige arbeidsmarkt waarin flexibiliteit, mobiliteit en zelfstandigheid een belangrijke rol spelen, maakt hen dikwijls onzeker. Ik ken de extra hordes die zij naar een nieuwe werkkring moeten nemen. Ik zet al mijn specialistische kennis over en ervaring met deze doelgroep in, om deze vitale en levenslustige groep een nieuw toekomstperspectief te bieden. Ik geloof dat hun kennis en kunde onmisbaar is en blijft in onze maatschappij.

Mijn aanpak: in vier fasen van werk > werk

Een outplacementtraject bij Marleen Endeveld Loopbaanbegeleiding & Coaching kent meestal vier fasen:

  • Ontslagverwerkingsfase

Veranderingsprocessen en ontslag leiden vaak tot gevoelens van rouw. Ik bied uw medewerker een veilige omgeving om los te komen uit de oude werkomgeving, de daarmee gepaard gaande emoties te verwerken en te focussen op de nieuwe toekomst. Ik maak hiervoor onder andere gebruik van RET-methodiek, Voice Dialogue en zelfhulpboeken.

  • Heroriëntatiefase

Tijdens deze fase breng ik samen met uw medewerker alle competenties, interesses, persoonskenmerken en ontwikkelpunten in kaart met behulp van onder andere opdrachten en (online) testen. De uitkomsten worden tweewekelijks besproken en geven inzicht in passende beroeps- en functiemogelijkheden. Aan het einde van deze fase beschikt uw medewerker over een uitgebreid persoons- en werkprofiel en is hij of zij klaar om de arbeidsmarkt op te gaan.

  •  Marktgerichte fase

De vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’ zijn beantwoord. Uw medewerker leert nu om de arbeidsmarkt proactief, gestructureerd en zelfverzekerd te benaderen. Ik help afwisselend als coach en expert bij onder andere het vinden van geschikte vacatures, het gebruiken van sociale mediakanalen, het voorbereiden en voeren van sollicitatiegesprekken of het starten van een eigen onderneming.

  • Nazorgfase

In de nazorgfase ligt de nadruk op het behouden van werk. Ik blijf mijn cliënten graag een tijdje volgen en coachen. Dit voorkomt teleurstellingen en bevordert een succesvolle arbeidsintegratie. Voor werknemers, die na het outplacementtraject een eigen onderneming starten, bied ik specifieke startersbegeleiding, in samenwerking met mijn netwerk van ervaren ondernemers. 

Tijdens het outplacementtraject vindt er, met medeweten van de werknemer, regelmatig een evaluatie met de werkgever plaats over de ontwikkelingen binnen het traject.

Contact

Terug

KL_Loopbaanprofessional_RGB_800Register loopbaanadviseur (RL)