e-Portfolio/EVC-traject

 

  • Welke competenties heb ik tot nu toe verzameld?
  • Hoe kan ik mijn werkgever ervan overtuigen dat ik meer uitdaging aankan?
  • Hoe maak ik mijn competenties inzichtelijk bij een nieuwe werkgever?
  • Ik heb veel werkervaring maar weinig diploma’s, hoe onderbouw ik mijn kwaliteiten?
  • Ik heb toch een CV. Wat is de meerwaarde van een e-Portfolio?

Ervaringscertificaat-880x480

 

Marleen Endeveld Loopbaanbegeleiding & Coaching weet wat je waard bent

Van werknemers wordt verwacht dat ze weten wat ze waard zijn en hun kennis en vaardigheden op het gewenste niveau houden. Duurzame inzetbaarheid vraagt om zelfsturing. Zeker als ze hogerop willen komen. Maar wat ben je waard zonder relevante diploma’s en certificaten, maar wel met een enorme hoeveelheid praktijkervaring?


e-Portfolio

Alle bewijsstukken van jouw werkervaring, diploma’s en andere proeven van bekwaamheid overzichtelijk op een rij? Dat kan met het elektronisch portfolio. Met het online e-Portfolio laat je zien wat je in huis hebt. Het e-Portfolio is een methodiek, waardoor je op een gestructureerde manier inzicht krijgt in jouw ervaringen. Je voegt mijlpalen toe aan je loopbaan en koppelt hieraan documenten en bewijsstukken. Hierdoor onderbouw je jouw mijlpalen. Het goed beveiligde e-Portfolio wordt digitaal vastgelegd en is 24 uur per dag in te zien en bij te werken, waar ook ter wereld. Tijdens het vullen van het e-Portfolio heb je continu de beschikking over ondersteunende middelen; zoals een tekstuele- en visuele informatiemodule, live-chat en een interne berichtenservice. Ik sta jou tijdens dit proces volledig terzijde.

Het gevulde e-Portfolio kun je delen met derden. Dit kunnen zowel geïnteresseerden binnen als buiten de huidige organisatie zijn; denk bijvoorbeeld aan personeelsfunctionarissen, potentiële werkgevers en andere belanghebbenden. Jij bepaalt zelf via een persoonlijke login welke mijlpalen met welke geïnteresseerde gedeeld worden en voor hoe lang. Het e-Portfolio vergroot het gebruik en de uitwisseling van gegevens.

Bij outplacement is het e-portfolio meestal een onderdeel van het traject, dat ik met jou doorloop.


EVC-traject

Het e-Portfolio is meer. Omdat het e-Portfolio ontwikkeld is op basis van de EVC-methodiek, kan dit ook hiervoor als opstap dienen. EVC staat voor ‘Erkennen van Verworven Competenties’ maar wordt als afkorting ook gebruikt voor ‘Ervaringscertificaat’.  De mijlpalen uit jouw e-Portfolio worden getoetst aan de landelijke standaard op MBO- of HBO-niveau en na een formele beoordeling vastgelegd.

Heb je geen relevante diploma’s of certificaten en wil je toch aantonen dat je over de competenties beschikt die passen bij het opleidingsniveau van de door jou geambieerde functie? Wil je een opleiding verkorten met vrijstelling voor bepaalde studiegedeeltes? Of wil je juist weten wat de verschillen zijn tussen het gevraagde opleidingsniveau en jouw werkniveau? Dan is een EVC-traject heel geschikt voor jou.

Ik werk nauw samen met een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkende specialist van EVC-trajecten.

Contact

 boven

Register loopbaanadviseur (RL)