Outplacement

 

 • Ik word ontslagen, wat nu?
 • Ik ben 45+ en boventallig, hoe vind ik nog een nieuwe baan?
 • Ik mis uitdaging en doorgroeimogelijkheden in mijn werk, hoe kan ik ‘zeker’ overstappen?
 • Hoe werkt outplacement en wie kan mij daarbij helpen?

 

Outplacement-880x480


Marleen Endeveld Loopbaanbegeleiding & Coaching biedt inzicht en toekomstperspectief …

Het noodgedwongen beëindigen van een arbeidscontract heeft een grote impact op je leven. Ik bied je eerst hulp bij het verwerken van alle emoties, die hiermee gepaard gaan. Daarna werk ik samen met jou naar een nieuwe toekomst toe, zodat je zelfbewust en zelfverzekerd kunt starten met een nieuwe baan, een eigen onderneming of als ZZP-er.

Het op jouw situatie afgestemde begeleidingstraject biedt veel ruimte voor persoonlijke coaching. Daarnaast kun je gebruik maken van een database met ruim 2.100 beroepsprofielen, 2.200 actuele opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau en meer dan 18.000 cursussen. Ook kun je mijn uitgebreide netwerk en vacaturebank gebruiken om een nieuwe werkkring te vinden.

… ook voor 45+ medewerkers

Een aanzienlijk deel van mijn cliënten is 45 jaar of ouder. De huidige arbeidsmarkt waarin flexibiliteit, mobiliteit en zelfstandigheid een belangrijke rol spelen, maakt hen dikwijls onzeker. Ik ken de extra hordes die zij naar een nieuwe werkkring moeten nemen. Ik zet al mijn specialistische kennis over en ervaring met deze doelgroep in, om deze vitale en levenslustige groep een nieuw toekomstperspectief te bieden. Ik ben van mening dat hun kennis en kunde onmisbaar is en blijft in onze maatschappij.

Mijn aanpak: in vier fasen van werk > werk

Marleen Endeveld Loopbaanbegeleiding & Coaching begeleidt je in vier fasen van werk naar werk of van werk naar zelfstandig ondernemerschap.

 • Ontslagverwerkingsfase

Veranderingsprocessen en ontslag leiden vaak tot gevoelens van rouw. Veel cliënten herkennen de bijbehorende rouwfasen van ontkenning, woede, vechten, depressie tot aanvaarding. Ik help je met het doorwerken van deze fasen, zodat je daarna openstaat voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik maak hiervoor gebruik van RET-methodiek, Voice Dialogue en zelfhulpboeken.

 • Heroriëntatiefase

Tijdens deze fase brengen we samen al jouw kwaliteiten, onzekerheden en wensen in kaart met behulp van onder andere opdrachten en (online) testen. De uitkomsten worden tweewekelijks besproken en geven inzicht in bij jou passende beroeps- en functiemogelijkheden. Aan het einde van deze fase beschik je over een uitgebreid persoons- en werkprofiel en ben je klaar om de arbeidsmarkt te veroveren.

 • Marktgerichte fase

Je weet wat je kunt en wat je wilt. Tijd voor ’personal branding’ en ‘job marketing’. Met personal branding maak je van jezelf een sterk merk. Je leert jezelf op een herkenbare en geloofwaardige manier te onderscheiden van andere werkzoekenden. Hierdoor laat je een onuitwisbare indruk achter. Bij job marketing breng je jouw eigen persoonlijke arbeidsmarkt in kaart en besteed je aandacht aan onder andere:

 • opstellen van een professioneel CV
 • inhoud geven aan jouw eigen LinkedIn pagina en het gebruik van sociale mediakanalen
 • vormgeven van jouw eigen netwerk
 • opstellen en toepassen van jouw elevatorpitch
 • job search

Tevens besteden we tijd aan het vergroten van jouw sollicitatievaardigheden en is het mogelijk om te oefenen met netwerk- en sollicitatiegesprekken. De job marketing activiteiten moeten allen naadloos op elkaar aansluiten en bij elkaar passen, zodat jouw personal brand uit de verf komt. Ik begeleid je afwisselend als coach en expert, maar jij bent de regisseur van jouw eigen loopbaan.

 • Nazorgfase

Het begin van een nieuwe baan, een eigen onderneming of de start als ZZP-er is spannend en ingrijpend. Ik blijf je graag een tijdje volgen en coachen. Voor startende ondernemers bied ik specifieke startersbegeleiding, in samenwerking met mijn netwerk van ervaren ondernemers.

Contact

 boven

Register loopbaanadviseur (RL)