Loopbaanbegeleiding

 

 • Ik wil de regie over mijn loopbaan, hoe pak ik dat aan?
 • Wat is een logische volgende stap in mijn loopbaan?
 • Ik doe al jarenlang hetzelfde. Hoe vind ik als 45-plusser weer uitdaging in mijn werk?
 • Ik ben toe aan iets heel anders. Hoe kom ik erachter wat ik graag wil?
 • Welke talenten heb ik en in welke omgeving kom ik het beste tot mijn recht?
 • Ik wil mezelf verder ontwikkelen, maar in welke richting?

 

Loopbaanbegeleiding-880x480

 

Marleen Endeveld Loopbaanbegeleiding & Coaching helpt je stapsgewijs op weg

Eigenlijk is geen vraag mij te gek; ik weet uit ervaring hoe uiteenlopend ambities en wensen kunnen zijn. Daarom luister ik graag eerst naar jouw verhaal. Vervolgens onderzoeken we samen welk doel je wilt bereiken. Samen bepalen we welke heldere, haalbare en concrete stappen je daarvoor moet maken en ik ondersteunen je desgewenst bij elke stap op weg naar jouw doel. Wat dit doel ook is, één ding staat van tevoren vast. Aan het einde van het begeleidingstraject heb jij een loopbaanplan én de kennis, het inzicht en het vertrouwen om de regie over jouw loopbaan te voeren.

Loopbaanonderzoek

Loopbaanbegeleiding start met loopbaanonderzoek. Om doordachte keuzes te kunnen maken, is het belangrijk dat jij en ik jouw competenties, ambities, beperkingen en voorkeuren (leren) kennen. Afhankelijk van de doelstelling en jouw persoonlijke situatie bestaat een traject uit acht tot tien gesprekken van één tot anderhalf uur. Mogelijk onderdeel hiervan is de loopbaanscan: een kort, intensief traject waarin ik alle relevante aspecten van jouw huidige werksituatie in kaart breng.

Loopbaanplan

Uit het loopbaanonderzoek volgt een loopbaanplan. Mogelijke stappen hierin zijn:

 • Het gaan volgen van een opleiding, cursus of training:
  Je kunt gebruik maken van een uitgebreide database met actuele opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau en meer dan 18.000 cursussen. Ik begeleid je graag in jouw keuze.
 • Het gaan volgen van een EVC-traject:
  Een traject voor het Erkennen van Verworven Competenties geeft inzicht in de kennis en vaardigheden die je in je werk en in je privéleven hebt opgedaan; je kunt er mogelijk vrijstellingen mee krijgen bij opleidingen of je werkgever ervan overtuigen, dat je klaar bent voor promotie. Alle bewijsstukken voor het Ervaringscertificaat breng je bijeen in jouw eigen e-Portfolio. Ik help je graag verder met jouw EVC-traject.
 • Een carrièreswitch:
  mobiliteit binnen/buiten je huidige werkkring
  . Ga je op zoek naar een nieuwe functie? Ik kan je helpen om jezelf goed te verkopen, intern of extern:

  • Met een CV-sessie zorg ik ervoor, dat jouw CV en sociale media-profielen wervend voor je werken.
  • In 1-op-1 gesprekstrainingen zorg ik ervoor, dat jij jouw persoonlijke verkoopverhaal met enthousiasme en overtuiging kunt vertellen.  

Contact

 boven

Register loopbaanadviseur (RL)